lørdag 10. juli 2010

NÅ er HER: Den Gamle By


Har hatt en herlig vandring tilbake i tid idag. Vi har vært i Den Gamle By i Århus.
Man gjør seg mange tanker når man blir satt inn i en fortid, der levekårene var av en helt annen karakter enn de vi har nå.  Sett i forhold til jordens tidsregning, er det til og med nær fortid, svært nær fortid. Hverdagen krevde sitt av menneskene for å opprettholde livet.  De aller fleste måtte arbeide hardt og slite for det vi idag tar som en selvfølge. 


Jeg tror allikevel at de hadde mange gleder også i det som for oss kan oppfattes som en grå hverdag.Blomstenes prakt og naturens storhet kunne de nyte av. 
Jeg tror også at samholdet kunne være sterkt, selv om sladder også på den tiden var en godt ivaretatt drift.  De hadde ikke Se og Hør, men de hadde sladrespeil.
Og om de ikke hadde Her & Nå,  var Nå er Her for meg idag, Den Gamle By.  Ta gjerne turen dit om anledningen byr seg.  Det kan absolutt anbefales.

2 kommentarer:

  1. oi, så nydelig, så koselig, så lekkert!
    Jeg vil reise, reise reise.:) Det skal være i morgen 27 grad. Endelig sommer..Men jeg vil reise, reise, reise. Nå er det tid for Tyskland og Uruguay.Vi skal se hvem vinner. Roman er på jobb ettermiddag idag og i morgen, men de har tv i salen:)
    Svetl.

    SvarSlett