søndag 16. mai 2010

En kretisk taverna

I dag har vi spist på en kretisk taverna, utenfor allfarvei, bortenfor steder der alle turistene er.


Vi holder til i et område som foreløig er helt jomfruelig for turister. Utvalget i spisesteder, bortsett fra hotellets, er derfor heller få. Da vi skulle oppsøke et sted å spise dagens lunch, tok vi inn på det første – og eneste – vi fant.


Men, det var en heller positiv opplevelse. Kreterne skal være gjestfrie mennesker, har jeg hørt. Og det fikk vi i alle fall erfare i dag.
Vi ble vartet opp med kretisk mat, tilberedt på lokalt vis. Ja, til og med fikk vi vite at kokken hadde laget grill til souvlaki’en på olivengrener. Vanligvis brukte de gass, men for oss benyttet han det ypperste.
Det smakte også deretter.

Et nydelig måltid, både for ganen og for hjertet. Hva er vel bedre enn å nyte tiden i hyggelige omgivelser, med strålende verter, deilig mat og den gode samtalen. Og som en avslutning på det hele: raki, - ”på huset”.


Joda. Vi nyter livet her sør!

1 kommentar:

  1. Flasken er veldig spesiel.:) Jeg liker den. Strålende ferie til dere videre. Svetl.

    SvarSlett