onsdag 23. juni 2010

MORGENLYS

Hvor fantastisk morgensolens stråler maler landskapet. Det er et helt spesielt lys og det setter meg i en helt spesiell stemning. Jeg simpelthen kjenner på en dyp og inderlig glede over å være i dette lyset.

I min flotte by, får jeg innimellom denne inderlige varme gleden, en tilstand jeg ønsker å stoppe opp i og bare bli der. På vei til jobb vandrer jeg stundom i parken ved Breiavatnet og opp mot vår stolthet, Domkirken. Der faller morgenlyset på en helt spesiell måte og gang på gang har jeg sagt til meg selv: dette skulle jeg fanget med kameralinsen. Men, dessverre, har jeg ikke hatt kamera med meg når jeg trengte det som mest.

Forleden dag var tidspunktet kommet, sannhetens øyeblikk. Jeg tenkte samme tanken. Åååhh, så vakkert!! Jeg skulle hatt …………. får håpe muligheten byr seg igjen ..  Men, oppsann: i dag hadde jeg kameraet i veska.
Jeg har et enkelt kamera, så de store scoopene får jeg ikke. Men bedre enn ingenting. Her kan du se dem og forhåpentligvis fornemme litt hva jeg sikter til:Er det ikke en flott by jeg bor i?
Jeg er i alle fall stolt av byen min og får litt ekstra kjærlighet til den når det gryr av dag og det glitrer av platina mellom løv og på katedralvegg.
I Østen stiger solen opp,
den spreder gull på sky
Går over hav og bergetopp,
går over land og BY.
Og byen er: STAVANGER!

7 kommentarer:

 1. Stavanger er flott, og i dette lyset enda finere, herlig stemning og flotte ord igjen fra deg Ingveig :D

  SvarSlett
 2. Det er virkelig fint og frisk og ferske farger!
  Svetl.

  SvarSlett
 3. Takk, takk, til både Anne og Svetlana.
  Vent til jeg har vært på fotokurs og fått meg speilrefleks. Da skal jeg ta meg mer tid med å fange i motivene.
  Tror ikke jeg blir like flink som deg, Anne, men sånn halvparten av din fotokunst kan jeg prøve å nå opp mot.

  SvarSlett
 4. Kom å bli med oss i fotoklubben heller. Der vil du lære mye mer mye raskere. Og du tar allerede flotte bilder bare så du vet det ;) Du vet hvor du finner meg hvis du er interresert i bli med oss. ;)

  SvarSlett
 5. Takk, takk. Skal absolutt tenke på det. Må i så fall bli over ferien. Jeg tar kontakt jeg, vet du. Har også ei datter som er veldig flink med kamera: www.mariareindal.com
  Kanskje også hun vil være med? Hvor mange er det forresten plass til?

  SvarSlett
 6. Fotoklubb? Dethøres kjekt ut :) Enig i at bildene var flotte - spesielt det øverste :)

  SvarSlett
 7. Ja, spesielt det øverste, Maria. Jeg er enig i det. Der fanger jeg inn i alle fall noe av det lyset jeg snakker om. Men, det ble tatt i forbifarten og ikke med den ro og fokus som jeg tenker trenges.

  SvarSlett