mandag 31. mai 2010

Alice in Wonderland

Jeg har vært tilbake i min barndoms fantasiverden.
For en herlig følelse å oppleve på nytt den spenningen, den fryden, den sugende magefølelsen og den virvlende drømmen som førte meg ut og opp til noe uvirkelig utenfor meg selv. Samtidig var drømmen der med en sterk visshet om at dette var verden som det måtte være en lykke å leve i.

Jeg har sett Alice in Wonderland, i 3D og full av effekter som førte meg rett inn i drømmeverdenen.
Den var så altomsluttende at jeg hadde nesten en følelse av å være midt inne i filmen, midt inne i den ultimate fantasi.
Alice var i en drømmeverden. Men den levende drømmen hjalp henne til å ta en viktig beslutning: Valget om å følge sin drøm og ta den kampen som eventuelt måtte komme underveis. Hun ville nå sitt mål, sitt EGET mål. Alle andres forventninger til henne kunne ikke være ledetråden for hennes liv. Hun måtte gå for SIN DRØM.

Eventyrene er fulle av visdom og klokskap, like mye for voksne som for barn. De er fortellingene som viser oss hvilke muligheter som er iboende i oss, om vi bare ser dem og går for dem. På norsk heter historien Alice i Eventyrland. Jeg foretrekker den engelske tittelen: Alice in Wonderland. Direkte oversatt betyr dette Undrings-landet. Det er ingen fairytail-verden, men en undringens verden.
Undring krever et åpent sinn. Et åpent sinn er nøkkelen til å SE mulighetene. Og når mulighetene og drømmene krysses, blir veien til målet synlig for oss.

Finner du veien til ditt Wonderland?

2 kommentarer:

  1. Det va en veldig kjekk film, eg likte spesielt godt når hu ramsa opp de "umulige" tingene :) Men nå e det lenge siden du har hatt noge på hjertet. <3

    SvarSlett
  2. Jeg vet at det har gått for mange dager siden sist, men jeg jobber med neste tema, og det kommer "plutselig".

    Hyggelig at det blir kommentert når det er lenge siden. Skulle bety at det leses og at noen venter på mer :))

    SvarSlett