lørdag 1. mai 2010

Det vakreste dikt er livet, det som leves mens det diktes


Foto: Ron and Patty Thomas/Getty Images

En tigger hadde sittet i veikanten i over tretti år. En dag kom en fremmed gående forbi. ”Har du noen småpenger?” mumlet tiggeren og rakte frem luen med en mekanisk bevegelse. ”Jeg har ingenting å gi deg,” sa den fremmede. Så spurte han: ”Hva er det du sitter på?” ”Ingenting”, svarte tiggeren. ”Det er bare en gammel kasse. Den har jeg sittet på så lenge jeg kan huske.”
”Har du noen gang sett inni den?” spurte den fremmede. ”Nei”, sa tiggeren. ”Hva skulle det være godt for? Det er ikke noe der.” ”Ta en kikk,” insisterte den fremmede. Tiggeren fikk møysommelig lirket opp lokket. Med en blanding av overraskelse, mistro og glede, oppdaget han at kassen var fylt med gull.

Nå ber jeg deg om å ta en kikk, - ikke inn i kassen, men i noe enda nærmere: inn i deg selv.

Den virkelige rikdom, er gleden ved å være til, og kjenne på den dype urokkelige freden det bringer med seg. Se deg omkring. Oppdag hvilke rikdommer som omgir deg. Lær å sette pris på de tilsynelatende små gleder og alt som omslutter oss. Susan Jefferson har sendt meg mange påminnelser om hvordan hun ser sin rikdom, og jeg tar med tre av dem i dag, bare for å vise hvor enkelt det kan være.

Ved et bord langs strandpromenaden nøt jeg en kopp cappuccino og et lite sjokoladekakestykke en vakker solfylt dag. Over meg var himmelen klar og blå. For et stort øyeblikk. Tiden sto stille og jeg trodde jeg var kommet til himmelen.
Jeg spiste middag med min mann og noen fantastiske venner. Der var kjærlighet, god mat og drikke, en livlig konversasjon og masse latter. Tiden sto stille og jeg trodde jeg var kommet til himmelen.
Jeg tok meg en spasertur og oppdaget en seng av de mest fantastiske fuchsia-blomster jeg noen gang hadde sett. De tok pusten fra meg. Tiden sto stille og jeg trodde jeg var kommet til himmelen.

Det er egentlig så enkelt. Jeg oppfordrer alle: Dikt livet ditt ved å være til stede med hele deg der du er til enhver tid.
Lykke til med diktet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar