søndag 23. mai 2010

Æres den som æres skal

Da er vi hjemme igjen, i et vakkert og enda grønnere land enn det vi reiste fra for en uke siden. Gresset har grodd og trærne har sprunget helt ut i sin grønne prakt. Blomstene har åpnet seg i alle regnbuens farger. Luften er fortsatt skarp, men sola skinner.

Vi landet en halv time før rute. Takk til SAS som fraktet oss trygt og godt både fram og tilbake. Startet før rutetid fra Kreta. Ingen grunn til å vente når alle passasjerene var på plass. Alle ville gjerne rekke hjem så nært opptil midnatt som mulig. Derfor, da vi var klare, var pilotene også klar.  Dette er vel ikke helt uvanlig når man velger å reise med SAS.

Vi hadde forberedt oss på en del å ta tak i etter hjemkomst. Hus uten beboere og en plen som ikke var klipt på flere dager for eksempel, krever sitt. Men: Surprise!!  Er det noen sak når vi kommer hjem til et hus som skinner, med roser på bordet og med en nyklippet plen?
Så heldige vi er som har snille døtre med kjekke kjærester.

Æres den som æres skal. Ifølge den informasjonen vi fikk til middag hos Maria og Monica i dag, er det i hovedsak Roman som har stått for å klargjøre hus og heim til vi kom hjem fra en herlig ferie på Kreta. Derfor skal du, Roman, ha mange takk for den innsatsen.
Takk også til Maria for den deilige middagen du stelte til oss, og takk til Monica for de oppgavene du har tatt hånd om mens vi var borte.


I natt da vi kom inn på stua, fant vi et vannglass på spisebordet med tusenfryd i. Monica hadde plukket dem før Roman gikk løs på plenen. Det var for ille å la dem forsvinne under gressklipperen, sa du.
Monica, dette vekket varme og gode minner fra dere var små.
Finnes det noe herligere enn lykkelige barn som kommer med håndplukkede blomster fra mark og eng og med sitrende stolthet rekker dem fram til mor og far?  Den barnlige gleden husker nok du også.

Da er det bare å avslutte med et sitat fra Arnulf Øverland: Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad. - Jeg håper derfor at dere kjenner samme glede som oss.

2 kommentarer: