søndag 21. mars 2010

Tjolahopp, sier Pippi, livet er stort og du må ikke gjøre det mindre


I dag vil jeg dele noen tanker jeg leste i siste kapittel i boken ”Pippi Power” av Gitte Jørgensen. Interessante betraktninger å reflektere litt rundt.

Gestaltterapeut Lise Winther-Jensen sier at kvinner har generell angst for å tre frem og gjøre seg synlige på egne vegne. Når kvinnen har oppmerksomheten andre steder enn der det handler om henne selv, unnslipper hun sin angst for å tre frem. Er dette noe vi er opplært til, eller skal det være slik?
Jeg tror ikke noen er tjent med at vi ikke skal få kjenne etter hva som er våre innerste behov. La oss derfor øve oss – hver eneste dag – på å uttrykke våre innerste behov. Og hver gang en medsøster kritiserer seg selv, skal vi stoppe henne. Vi skal oppmuntre henne til å erkjenne for seg selv hvor fantastisk hun er.

Hva ville skje hvis du lot ønskene dine og ikke andres meninger om deg styre livet ditt? Tenk om du virkelig tar konsekvensen og lar nytelsen og gleden være på toppen av ”må-gjøres-listen” din hver dag. Tenk om du har en jobb du nyter? En bolig du nyter? Et rengjøringsprosjekt du nyter? Noen tanker du nyter? Kanskje er veien fremover for deg at du forenkler livet ditt litt, slik at du ikke behøver å ta deg av en masse materielle eiendeler og overflødige opplysninger i ”innboksen”. Frigjør heller tid til i stedet å bruke på å ta deg av deg selv og andre gode mennesker rundt deg?

Hva vil skje?
Jeg tror du vil bli som en magnet som vil tiltrekke seg det du går og lengter etter. Den skyldfølelsen som kanskje dukker opp i begynnelsen, vil avledes av en glede som tar større og større plass i livet. Det igjen fører til en forbedret livskvalitet og en ”feeling-good”-følelse som vil få ditt indre energibarometer til å stige. Når vi har det bra, tør vi å drømme. Den gleden vi fyller oss med, smitter over på alle de vi omgås med, noe som igjen gir positive ringvirkninger. Vi kan alle være fredsarbeidere i vår omgangskrets på en så enkel måte. - Er det ikke flott?

Livet er stort. Du må ikke gjøre det mindre. Du er en magisk skaper som kan forvalte energi og gjøre drømmer til virkelighet.

Tjolahopp, sier Pippi: Det klarer du fint! Og husk: i hvert eneste sekund og med hvert eneste åndedrag kan du velge å starte på nytt der du er nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar