fredag 9. april 2010

En hel dag med SAS


Å reise på Economy Extra på SAS, er absolutt å anbefale.
God plass mellom setene. God plass i setene. Luftig kabin.
I setelommene lå høretelefoner, toilettsaker, magasiner og en flaske vann, sånn "just in case". For det bød seg mye forskjellig å drikke: røde og hvite viner, sodavann, brus, juice, øl og annen spiritus. Valgfri meny (to sorter) med forrett, ost, dessert og kaffe.
Og når behovet for en liten eller lang lur trengte seg på, var det bare å stille stolen i posisjon, støtte både for hode, nakke, rygg og føtter. Deilige puter og teppe (ikke pledd).

Vann ja. Det ble servert med jevne mellomrom. Viktig å drikke mye ombord i et fly.

Entertainment ombord var det også. Med egne TV-skjermer i seteryggen foran, var det bare å velge filmer etter eget ønske. På mitt repertoar sto "The Blind Side" og "Up in the Air".
Natur- og vitenskapsprogrammer, dokumentar og sport fantes også. Musikk. Ja. Det var opp til 30 kanaler med alle mulige sjangre.
Til og med dataspill av forskjellig slag kan du bedrive tiden med.
Og når man har medbragt egen litteratur og musikk, - hva mer kan man da trenge?

Kabinpersonalet var der for oss hele tiden. Blide og vennlige. - Joda, dette må være bedre enn å oppholde seg under kummerlige forhold under dekket på en seilskute i ukesvis, slik våre forfedre forflyttet seg for å søke lykken i det forjettede land.

Vi reiste fra Stavanger til København og videre nordover, utover Haugesund, Færøyene, sør for Island, langs Grønlands østkyst, over Canada, mellom Halifax og Montreal, og landet trygt på Newark flyplass utenfor New York.

Timene fløy. Åtte timer merket vi knapt. Og plutselig var vi der.

TAKK til SAS for en positiv happening mot spennende dager i mulighetenes by.

1 kommentar:

  1. Ønsker dere mange , mange gode opplevelser
    Svet.

    SvarSlett