tirsdag 13. april 2010

Ingen helt ordinær turist - kanskje?


Fotograf: Monica Reindal

Frihetsgudinnen var landemerket for våre forfedres første møte med det "forjettede land". På Ellis Island gikk de i land. Her måtte de registrere seg for videre innreisetillatelse. Det har nok utspilt seg diverse følelsesladde scener her.
Idag ligger stedet som et minnesmerke over fortiden. over alle de menneskene som kom hit for å søke en god framtid for seg og sin familie. Disse er det faktisk som har vært med å bidra til å bygge landet slik det fremkommer idag.


Frihetsgudinnen er en av de fremste turistattraksjonene i New York. Egentlig tiltrekkes jeg ikke nødvendigvis av de stedene som er et slags "must" for turister. Men, vi bestemte oss likevel for at vi ville forsøke å ta denne damen i litt nærmere øyesyn enn det vi ser fra andre siden av Hudson River. Derfor la vi i vei tidlig formiddag, i strålende solskinn fra skyfri himmel, til ferjekaien som ligger i passende gangavstand fra hotellet. En perfekt dag for en tur på sjøen.Samme tanke hadde tydeligvis tusenvis andre tenkt - akkurat idag - for vi møtte en kø som sikkert var kilometre lang. Alle tre var vi skjønt enige om at det ikke var godt anvendt tid å stå i kø på ubestemt tid. Så, vi la til fots oppover mot Wall Street, nok en yndet plass for turister. Vi fikk med oss både børs og katedral. Og med en rask avtrekker på kamerautløseren, klarte vi også å fotografere George Washington uten at en turist stakk seg fram for å posere ved siden av.


Selv om det er sunt å gå, er vi likevel takknemlige for å kunne benytte undergrunnen på enkelte strekninger, både for å spare litt på føttene men også for å spare tid.

Vi dro til Grand Central Station. Et fantastisk byggverk, vel verdt et besøk.
Fikk samtidig med oss Chrysler-bygningen, som er et landemerke av samme kategori som Empire State Building.

Det har også vært tid for å betrakte folkelivet både i Greenwich Village og i Soho. Der avsluttet vi dagen med en trivelig stund på italiensk restaurant sammen med Charlotte.

Vi takker deg Charlotte for alle dine gode råd og forslag om hva vi burde se og hvordan vi skulle forholde oss til forskjellige ting. Ønsker deg lykke til resten av tiden her i New York og sier: Velkommen hjem til Norge og til Stavanger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar