lørdag 10. april 2010

A Room With A View


Vi har fått rom på et nytt hotell. Det er så nytt at det ikke er helt ferdig ennå. Fint og flott. Beliggenhet: nærmeste nabo til Ground Zero. Det er også vårt utsiktspunkt fra vinduet vårt.

Det ble en laaaang natt. For å justere oss inn på amerikansk tid, ble det tidlig i seng etter klokken her, men veldig sent i forhold til norsk tid. Det førte til at nattens timer etterhvert sneglet seg av sted mot morgengry. Det hører vel til sjeldenhetene at vi ser frem til at klokken skulle bli i alle fall halv sju. Men det gjorde vi idag. Kunne ikke stå opp altfor tidlig heller.

Omsider kunne vi starte morgenstellet, innta frokosten og begi oss ut på første oppdagelsesferd i New York.

Dagen startet med gråvær og regn, men det letnet litt utover dagen. Godt var det, for vi skulle utforske vårt nye oppholdssted. Som helt ukjente, valgte vi å begynne å gå. Jeg har lest at New York er bygd for vadrere. Og det kan vi skrive under på etter å ha gått gatelangs fra DownTown til UpTown, fra Ground Zero til Central Park og AppleStore. Sistnevnte var et imponerende glasshus i sterk kontrast til Ritz hotell vis-à-vis. Ritz hotell var bl.a. stedet for filminnspillingen av "Home Alone".

På vår vandring gikk vi gjennom Soho, Chinatown, Little Italy, Greenvich, Union Square og Fifth Avenue opp til Time Square. Å bli omringet av bilder og lys i alle kategorier og størrelser på Time Square var nesten surrealistisk. Og, så maaange mennesker. Det kokte rundt oss. Faktisk var det deilig å komme seg vekk derifra.

Og nå har kvelden senket seg for oss. Vi legger oss.
I Norge begynner det å gry av dag.
Her i New York er nattehimmelen opplyst av byens neon.

Mon tro hva dagen vil bringe imorgen ......

2 kommentarer:

  1. Gode rapporter. Vandrer med dere og følger med.
    Svet.

    SvarSlett