mandag 19. april 2010

Smil


En svale gjør ingen sommer, - sier ordtaket.  Jeg snur litt på det og sier:  Ett smil kan fylle ditt hjerte med en sommerbris.

Et smil koster så lite men gir desto mer.  Det sies at når vi smiler, bruker vi langt færre muskler enn når vi er sinte/sure.  Det er altså - bokstavelig talt - lettere å smile enn å være misfornøyd.

Jeg har hørt at de første to til fire minuttene er utslagsgivende for hvilket inntrykk vi danner oss til personer vi møter for første gang.
Skulle jeg overføre dette til mitt første møte med New York/USA, kunne det vært kritisk for mine subjektive opplevelser av landet vi kom til - "mulighetenes land" - som vi ynder å kalle det.

De aller fleste av oss er vel kjent med at det er strenge sikkerhetskontroller for å komme inn til USA.  Dette var jeg forberedt på.  Men jeg var ikke forberedt på at det ikke var tegn til litt velvilje, service og en positiv velkomstgest fra vertene våre.  Normalt er det hyggelig å få besøk, i alle fall så lenge gjestene har positive intensjoner med visitten.

Rett nok skal de ta oppgavene sine seriøst de som sitter i imigrasjonskontrollen.  Jeg kan likevel ikke se at det er noen motsetning mellom alvor og det å kunne gi et lite vennlig smil og si "velkommen på besøk til oss".  I alle fall så lenge man er kvalitetssikret og godkjent som verdig besøkende til landet.  Ett lite smil hadde gitt oss en mye bedre start og gitt oss en mer behagelig forventning til oppholdet.

Dagene i New York ble bra likevel, og vi takker for dagene.  Men, hvis jeg skal få gi et lite tips til "velkomstkomiteene" på de forskjellige flyplassene i Statene, så er det:  Ikke vær kostbare på å gi et lite smil.  Dere har ikke noe å tape på det.  Gevinsten er bare positiv.

"Smil - og verden smiler tilbake til deg."
Det er kraft i et smil.  Det er varme i et smil.  Et smil avvepner.  Det smitter og gjør mye positivt med alle som kommer i berøring med det.

"Smile.  It may be the ray of sunshine that someone needs in an otherwise stormy day."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar