lørdag 3. april 2010

Luft

Stock photo by Rawkus

Sola skinte gjennom soveromsvinduet da jeg våknet i dag. Det var en klar vårdag med frisk og skarp vårluft. En gylden anledning til å henge dyner og puter til lufting.
Finnes det noe deiligere enn å legge seg i gjennomluftet sengetøy? Å la sengeklær og håndklær blafre seg tørre i en vårlig bris, er både forfriskende, sunt, gratis og miljøvennlig.

Jeg husker en reklamefilm om ”blendahvitt” for mange år siden. Den viste glade barn og foreldre som frydet seg over den rene klesvasken som svingte seg i vinden.
Reklame er reklame, men uansett: jeg fornemmer den friske luften jeg trekker inn, og som gir en gjennomstrømming som kjennes rensende for hele kroppen når vi trekker pusten dypt, dypt.

Vi kan lukke øynene, fylle lungene, kjenne etter; og – smilet trenger seg på. Herlig! Ikke sant?

En rask spasertur i vårværet i dag, var også deilig. Det gjør noe magisk med meg. Som en slags livgivende oppvåkning etter noen måneders vinterdvale.

Uten luft, intet liv. - Fyll hjerte og lunger, få ny energi og ny giv for de lyse dagene som ligger foran oss.
Ååhhh, - så herlig livet er! Kom vår, kom sol, kom sommervind. Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

2 kommentarer:

  1. Kjenner meg igjen i alt dette. Merker at jeg smiler når jeg leser .Nå blåser det og ser grått ut, men jeg skal ta en rask tur før det begynner å regne. Etterpå skal sette på lammelår! Det er påske!...Sv.

    SvarSlett